In het nieuws

FNV streekvervoer dreigt met kort geding

Buschauffeurs hebben al meerdere keren gestaakt omdat ze betere werkomstandigheden willen. / ANP

Foto van 'metronieuws'

30 JUN 2018

Vakbond FNV dreigt met een kort geding tegen werkgevers van chauffeurs in het streekvervoer. De chauffeurs gaan volgende week alleen buiten de spits om staken, maar zullen tijdens de spits gewoon werken. Werkgevers zeggen nu de chauffeurs niet te betalen voor hun gewerkte uren als ze volgende week gaan staken.

Vanaf maandag 2 juli zullen chauffeurs opnieuw staken. Dit keer niet zo heftig als afgelopen week. FNV zegt de hinder voor reizigers zo veel mogelijk te willen beperken en daarom leggen de chauffeurs alleen buiten de spits om hun werk neer. Van 06:00 tot 10:00 uur en van 15:00 tot 19:00 uur gaan de bussen gewoon rijden.

Reizigers tegemoetkomen

Daarmee beantwoordt FNV een oproep van werkgevers. Zij pleitten al eerder voor publieksvriendelijke acties van de chauffeurs. Maar vrijdag werd de vakbond opgeschrikt door een brief van de werkgevers waarin zij schrijven de chauffeurs geen loon uit te betalen voor gewerkte uren, of maar een beperkt deel van die gewerkte uren.

De vakbond heeft de werkgevers nu gesommeerd de gewerkte uren alsnog uit te betalen. Als FNV voor maandag 12:00 uur geen bevestiging hierin ontvangt van de werkgevers, gaat zij een kort geding aanspannen.

Ware aard

Volgens de vakbond hebben de werkgevers nu hun ware gezicht laten zien. „Ze hebben totaal geen oog voor de belangen van hun reizigers en ook niet voor die van hun werknemers”, schrijft FNV op haar website.


Views

1k+

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Eén minuut te laat, en dus is de Vierdaagse voorbij

Ze was een minuut te laat. Foto: Printscreen YouTube / Omroep Gelderland

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Ze was een minuut te laat, Ingrid van Ballegooij uit Haren. En ja, omdat regels nu eenmaal regels zijn, mag ze morgen niet opnieuw verschijnen aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse.

'Ik wil niet stoppen'

Van Ballegooij werd gediskwalificeerd. „Als ik dit had geweten, was ik vanmorgen al niet meer gestart", zegt ze al huilend vlak na de finish tegen Omroep GelderlandZe werd het laatste stukje gedragen door omstanders, maar eenmaal bij de finish - om 17.01 - bleek dat helaas voor niets te zijn geweest. „Vanochtend dacht ik bij m'n eigen: Ik wil niet stoppen, ik ga door. Nu mag ik morgen alsnog niet starten. Dat is gewoon balen."


Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

VANDAAG, 09:14

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

500+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

1 UUR

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


Views

300+

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

Volop zomer, maar in Gelderland rijden strooiwagens

De strooiwagens rijden in de Geldermalsen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Het is een gek gezicht, maar in de Gelderse gemeente Geldermalsen zijn voor even de strooiwagens uit de schuur gehaald.

Gesmolten asfalt

Door de aanhoudende droogte en hitte dreigt er namelijk schade te ontstaan aan het asfalt. Gesmolten asfalt blijft kleven aan autobanden en laat overal sporen na. En daarom wordt er gestrooid met zout, want dat helpt daar tegen. Het strooien heeft dus niets te maken met eventuele gladheid.


Views

1k+