Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Er zijn Friezen die je een doodtrap zou geven’

Verhuizen naar het buitenland is een enorm grote stap. Maar ook verhuizen binnen Nederland blijkt niet altijd makkelijk. Klaas Slotboom werd geboren in Bodegraven, maar besloot acht jaar geleden naar het Friese Gorredijk te verhuizen. Hij gaat op dit moment viral door zijn bijzonder eerlijke uitspraken: ‘Ik wou dat ik hier nooit gekomen was.’

Slotboom verhuisde omdat zijn partner dat graag wilde: „Je pik achternalopen. Zo noemen wij dat in Holland”, zegt hij tegen het lokale De Woudklank.

Val dood

Echt blij is hij er niet mee, want over het algemeen kan Slotboom het niet erg goed vinden met de Friezen: „Als je ze drie keer goedemorgen zegt en ze doen de smoel niet open, dan denk je de vierde keer: val dood. Klaar, dat zeg ik gewoon.”

Hij benadrukt wel dat dat niet voor alle bewoners geldt: „Sommigen. Nee, niet iedereen. Je moet het niet verkeerd begrijpen. Maar er zijn er bij, die zou je een doodtrap geven.”

Huwelijk

Ook zijn vrouw is er inmiddels weer vandoor, waardoor ook zijn derde huwelijk ten einde is gekomen. „Ja joh. Ik ken niet bij ander volk”, zegt hij daar zelf over.

Slotboom gaat ook niet meer verhuizen: „Ik word 73 man, wat moet ik daar nou nog heen. Mijn familie wil me wel terug hebben. Nou, ik heb hier wat schaapjes, ik heb twee honden.”

https://twitter.com/belindafallaux/status/1009748309261672448

https://twitter.com/belindafallaux/status/1009748309261672448

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.