Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Er komt hulp bij overgewicht in het basispakket

Mensen die aan de slag willen om af te vallen omdat ze overgewicht hebben, kunnen daarbij in de toekomst bepaalde vormen van hulp vergoed krijgen door hun zorgverzekeraar. Er worden bijvoorbeeld diëtisten en coaches toegevoegd aan het pakket, laat minister Bruno Bruins van Medische Zorg weten.

,,Als je gezonder gaat leven, maak je uiteindelijk minder ziektekosten’’, is de beredenering van Bruins over de toevoeging van de zogenoemde leefstijlbegeleiding. ,,Soms kan je helemaal van een ziekte afraken als je gezonder gaat leven. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde vormen van diabetes.’’

Paracetamol en vitamines

Daar tegenover staat dat Bruins de zware soorten paracetamol, die te koop zijn bij de apotheek en bij bijvoorbeeld supermarkten of drogisten, verdwijnen uit het pakket. Daarmee volgt Bruins een advies van het Zorginstituut uit 2016 op., uit het basispakket gaat halen. Ook bepaalde vitamines worden in de toekomst niet meer vergoed. Met die maatregelen wordt zo’n 20 miljoen euro bespaard, aldus de minister. Een druppel op de gloeiende plaat van de gezondheidszorg, erkent hij, ,,maar er komen nog heel veel meer druppeltjes.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.