Metro
Metro Nieuws 5 jun 2018 / 18:24 uur

Drentse school oefent ‘school shooting’

Er zal volgende week door het Alfa-college in Hoogeveen worden geoefend op het plaatsvinden van een school shooting. Leerlingen van de school en de politie zullen bij de oefening betrokken worden.

Ouders hebben bezorgd gereageerd op het nieuws. Velen vinden de oefening overdreven en stellen dat het hier geen Amerika is. „Moeten scholieren straks in doodsangst leven, omdat ze zich realiseren dat dit zomaar kan gebeuren?” Aldus een van de ouders tegenover RTV Drenthe.

Waarheidsgetrouw

Volgens de school zal de oefening waarheidsgetrouw zijn, en zal een verdacht persoon dreigend door de gangen gaan. De bedoeling is dat studenten in hun lokaal blijven en zich verstoppen.

De directeur van de school zegt de bezorgde ouders en leerlingen te begrijpen, maar is desondanks van mening dat de oefening moet plaatsvinden. „Dit is inderdaad geen Amerika, maar tegelijkertijd zie je dat hier ook soms verwarde mensen op straat mensen neersteken.”

Noodzakelijk

Het zou zo zogezegd noodzakelijk zijn te oefenen voor dergelijke gebeurtenissen, zodat hulpdiensten zich beter kunnen voorbereiden op dergelijke situaties. „Doordat we vooraf hebben gezegd dat het een oefening is, verwachten we dat studenten het ook zo zien en niet als een echte situatie.”

De oefening is voorbereid door de studenten van de opleiding Openbare Orde en Veiligheid en de politie. Volgens de politie zal het grotendeels lijken op een normale oefening. „Er zal niet iemand met een pistool door de school lopen” aldus Ron Reinds van de politie Noord-Nederland.

Tijdens de oefening zullen er via de omroepinstallatie aanwijzingen klinken, waarna studenten en docenten deze moeten opvolgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drentse school oefent ‘school shooting’
Sluiten