Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Donald Trump wil Amerikaanse dominantie in de ruimte

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft maandag laten weten dat het in 2019 verkennende robots naar de maan wil sturen. Het doel van deze robots zou zijn het verkennen van de oppervlakte van de maan ter voorbereiding van een menselijke missie.

Ruimtemacht

Volgens president Donald Trump moeten de Verenigde Staten uit veiligheidsoverwegingen dominanter aanwezig zijn in de ruimte. Hij wil daarom Eem nieuwe tak aan het militaire apparaat toevoegen. Deze tak zou „ruimtemacht” moeten gaan heten.

„Als het aankomt op het verdedigen van Amerika is een Amerikaanse aanwezigheid in de ruimte niet voldoende”, zei Trump op een bijeenkomst op het Witte Huis. „We hebben daarvoor ook Amerikaanse dominantie in de ruimte nodig.” Op de bijeenkomst in het Witte Huis waren onder meer voormalig astronaut Buzz Aldrin en stafleden van grote luchtvaartmaatschappijen aanwezig.

Bemande missie

Eind vorig jaar liet Trump al weten dat hij opnieuw Amerikanen naar de maan wil brengen, vooruitlopend op een bemande missie naar Mars. De laatste keer dat een mens een stap op de maan zette was in 1972.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.