Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jun 2018

Dit is ‘m, de lelijkste hond ter wereld

Het klinkt als een prijs die je eigenlijk niet wilt winnen, maar de Engelse Bulldog Zsa Zsa ging er op deze manier wel met 1500 dollar, een trofee én een reisje naar New York vandoor. Ze wist deze prijzen te bemachtigen door officieel als ‘lelijkste hond ter wereld’ bekroond te worden.

Omgekeerde wereld

Je denkt bíjna dat het een grap is, maar het evenement heeft zaterdag echt plaatsgevonden: the “World Ugliest Dog Competition” in San Francisco. Waar bij ‘normale’ hondenshows de viervoeters juist bejubeld worden wanneer ze bijvoorbeeld flink atletisch gebouwd zijn,  passeerden hier vooral haarloze honden (mét lange tongen) de revue. De omgekeerde wereld dus.

Concurrentie

De honden moesten over een rode loper wandelen terwijl ze beoordeeld werden door de jury. Uiteindelijk kwam de 9-jarige Zsa Zsa uit de bus als winnaar. De concurrentie was echter flink: zo kon je ook een haarloze chihuahua mét Einstein-waardig kapsel aanschouwen. Het beestje had ook nog eens twee verschillend gekleurde ogen.

De insteek

De competitie bestaat al 30 jaar. De insteek lijkt misschien negatief, maar de gedachte erachter is juist heel positief: de bedenkers willen met de wedstrijd laten zien dat het uiterlijk je huisdier niet definieert. Juist de imperfecties maken elke hond speciaal en uniek. En zo is het maar net!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit is ‘m, de lelijkste hond ter wereld
Sluiten