Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jun 2018 / 15:19 uur

Database van regionale kranten Persgroep gehackt

Een database van de Persgroep Nederland is gehackt, daarbij heeft de hacker ongeveer 350.000 e-mailadressen in handen gekregen. In het bestand stonden onder meer antwoorden op prijsvragen en klachten van abonnees. Die berichten waren via webformulieren binnengekomen, vooral bij regionale kranten de Stentor en het Eindhovens Dagblad.

Aangifte

Volgens de Persgroep is er geen gevoelige informatie van abonnees, zoals bankrekeningnummers, wachtwoorden of adressen, in verkeerde handen gekomen. De krantencombinatie heeft aangifte gedaan. Het is niet bekend wie de hack heeft gepleegd en waarom. ,,De gegevens zijn financieel niet interessant voor criminelen. Dat suggereert dat het iemand was die wilde kijken of hij gaten kon vinden. Maar dat is speculeren”, aldus een woordvoerder.

Persoonlijke e-mail

Alle getroffen mensen krijgen een persoonlijke e-mail, met daarin een uitleg welke informatie van hen in de database stond. ,,Wie geen mail krijgt, is niet getroffen.” De Persgroep wil niet zeggen wanneer en hoe de hack is gepleegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Database van regionale kranten Persgroep gehackt
Sluiten