Metro
Metro Nieuws 4 jun 2018 / 08:00 uur

Dansende en rappende arts aangeklaagd

Een beetje gezelligheid op de werkvloer is af en toe natuurlijk wel op zijn plek, maar het kan ook té ver gaan, vinden sommige critici. Zo ligt een arts in de Verenigde Staten nu zwaar onder vuur vanwege het flink losgooien van haar heupen tijdens operaties.

Zwaaien met een scalpel

Windell Boutte, de arts in kwestie, plaatste onlangs op een YouTube-pagina video’s waarop te zien is hoe ze, terwijl haar patiënten onder narcose liggen, de sterren van de hemel rapt of danst. Een hoop mensen ervaren dit als flink ongepast en onprofessioneel, waardoor Boutte een stroom aan kritiek op haar bordje kreeg. Sommige video’s zijn wellicht dan ook iets té uitbundig: de dermatoloog uit Atlanta zwaait af en toe zelf met een scalpel en jut haar arts-assistenten op om ook mee te doen.

Honderden meldingen

De video’s zijn inmiddels offline gehaald, maar daarmee is het verhaal nog niet klaar: er zouden inmiddels drie officiële aanklachten tegen de arts ingediend zijn, meldt CNN. Het ‘onprofessionele gedrag’ van de arts zou van negatieve invloed zijn geweest op de kwaliteit van de operaties. De advocaat die de vrouwen steunt, stelt dat zij niet alleen staan: er zouden honderden meldingen zijn gekomen van vrouwen die beweren dat ze complicaties hebben opgelopen na een operatie bij Boutte.

Onduidelijkheden

Het is nog onduidelijk of de complicaties te maken hebben met het dansen en rappen of de kundigheid van de dermatoloog. Boutte heeft zelf nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dansende en rappende arts aangeklaagd
Sluiten