D. van Aken
D. van Aken Nieuws 5 jun 2018 / 12:45 uur

Busvervoer in Noord-Holland ligt donderdag stil

De stakingen van buschauffeurs in het streekvervoer gaan vrolijk door. Donderdag legt het personeel van Connexxion in Noord-Holland het werk neer.

Schiphol

De estafettestaking treft het busverkeer in onder meer Haarlem, Alkmaar, Den Helder en luchthaven Schiphol. “Met de estafette-acties laten de buschauffeurs zien dat het ernst is”, zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen. “Vooral met de lijnen rondom Schiphol raken we een van de grootste werkgevers in het openbaar vervoer.”

Met de stakingen willen de bonden een betere cao in het streekvervoer afdwingen. Die geldt voor 12.000 werknemers. De onderhandelingen hierover zijn mislukt. “Wat we van de werkgevers willen, zijn concrete afspraken over lonen en werkdruk in het openbaar vervoer", aldus het CNV.

Estafette

De estafettestaking zorgde dinsdag in delen van Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland voor overlast. Het busvervoer lag stil in onder meer Leiden, Lisse, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Deventer en Zwolle.

Na landelijke stakingen op 4 januari, 30 april en 1 mei zijn de acties in estafette-vorm doorgezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Busvervoer in Noord-Holland ligt donderdag stil
Sluiten