Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Bussen door stakingen slechts beperkt uitgereden

Busreizigers – en voor een klein gedeelte ook treinreizigers – moeten zeker tot en met vrijdag voor ander vervoer zorgen. Vrijwel alle regionale bussen en stadsbussen staan stil door een landelijke staking bij streekvervoerders. Ook treinen van enkele regionale lijnen staan in die periode stil.

Door de acties rijden er weinig tot geen bussen van Connexxion, Arriva, Qbuzz, Keolis, EBS en HERMES. Ook reizigers van de regionale treinlijnen in Limburg en rond Amersfoort, Zwolle en Arnhem moeten op zoek naar alternatief vervoer. Het stadsvervoer in Amsterdam (GVB) en Den Haag (HTM) valt niet onder de actie. In Rotterdam rijdt een deel van de trams en bussen niet.

Beperkt

In heel Nederland zijn bussen beperkt uitgereden. Dat meldt de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) woensdag over de landelijke staking bij streekvervoerders.

Volgens de werkgevers is in Utrecht een zeer groot aantal werkwillige chauffeurs van U-OV uitgereden volgens de zomerdienstregeling. ,,Bij QBuzz in Groningen worden met tien lijnen de scholen, universiteiten en ziekenhuizen bediend. Bij Connexxion zijn in alle regio’s bussen uitgereden naar meerdere bestemmingen’’, aldus de werkgeversorganisatie.

Ook EBS, dat actief is in de regio Waterland, startte de ochtend op meerdere lijnen en bij Arriva rijdt eveneens een aantal bussen, zegt VWOV. ,,Elke vervoerder informeert zelf zijn reizigers wat er rijdt.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bussen door stakingen slechts beperkt uitgereden
Sluiten