Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 27 jun 2018 / 12:39 uur

Bestuurder studentenclub op non-actief na aanranding

Een bestuurder van de Leidse studentenvereniging Quintus zou meerdere vrouwen hebben aangerand. Hij zou een van hen dronken hebben gevoerd, tegen een muur hebben geduwd en hebben betast.

Rokje

Doordat een van de vrouwen een brief schreef naar het bestuur van Quintus, een van de grootste studentenverenigingen van Leiden, kwam de zaak aan het licht. Dat meldt het bestuursblad van de Universiteit Leiden.

„Hij begon mij te regelen, wat ik niet wou, maar ik kon er niet zo veel tegen doen, want hij duwde me de hele tijd tegen de muur zodat ik niet weg kon", schrijft de studente in de brief. „Hij zat ook de hele tijd aan mijn billen en borsten en probeerde onder mijn rokje te komen. Uiteindelijk heb ik maar mijn nummer gegeven om van hem af te komen en toen ben ik door de nooduitgang naar buiten weggevlucht."

Beschamend

Ze noemt het ronduit beschamend en walgelijk dat de vereniging gerepresenteerd wordt door iemand die ongewenste intimiteiten bij verenigingsleden uitvoert.

Quintus laat weten te zijn geschrokken van de brief en niet op de hoogte te zijn van het incident. Ze laten een onafhankelijke commissie onderzoek doen naar de penningmeester van de club. Tot die tijd wordt de student op non-actief gezet. Het is niet duidelijk of er ook aangifte bij de politie is gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bestuurder studentenclub op non-actief na aanranding
Sluiten