Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Automobilisten die ongeval filmden flink op de bon

De automobilisten die vandaag filmend langs het grote vrachtwagenongeluk op de A12 zijn gereden, kunnen een fikse bekeuring op de deurmat verwachten. Op het gebruiken van je mobiel tijdens het rijden staat een boete van 230 euro.

De politiemedewerkers van de Verkeersongevallenanalyse vonden het zodanig storend dat zoveel bestuurders met hun telefoon in hun hand aan het rijden waren, dat ze besloten foto’s te maken van de auto’s. Met behulp van het kenteken kan er dan een bon uitgeschreven worden.

Drie vrachtwagens

Het ongeval op de snelweg bij Arnhem veroorzaakte maandag de hele dag problemen op de weg. Er botsten drie vrachtwagens op elkaar, nadat een ervan door de vangrail schoot en op de verkeerde weghelft belandde. Een van de chauffeurs moest bevrijd worden uit zijn vrachtwagen. De man raakte zwaargewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volledig afgesloten

Honderden automobilisten stonden in de file. De A12 werd in de richting van Duitsland volledig afgesloten. De andere kant op, richting Utrecht, kon het verkeer er langs, in eerste instantie alleen over de vluchtstrook, meldt het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.