Metro
Metro Nieuws 15 jun 2018 / 15:24 uur

‘Amerikanen moeten net als Noord-Koreanen luisteren’

De Amerikanen zouden net zo goed naar president Donald Trump moeten luisteren als Noord-Koreanen naar Kim Jong-un. Dat zegt de president Trump in gesprek met de Amerikaanse nieuwszender FOX.

De uitspraak volgt nadat FOX Trump vraagt of we Kim in de toekomst in het Witte Huis zouden kunnen zien. „Dat zou kunnen", antwoordt Trump vervolgens. „Hij is het hoofd van een staat en hij is een sterk hoofd.  Hij laat niemand iets anders denken. Als hij spreekt, gaan mensen rechtop zitten en luisteren. Ik wil dat mijn bevolking hetzelfde doet."

Grap

Trump ontkende later dat hij de opmerking serieus bedoelde. Hij spreekt van een grap: „Jullie snappen niet wat sarcasme is", aldus Trump.

Sinds de top tussen Trump en Kim lijkt de relatie tussen de VS en Noord-Korea voor het eerst in tijden weer wat beter te worden. De twee bedreigden elkaar voorheen met allerlei aanvallen, maar nu zegt Noord-Korea zich in te zetten voor denuclearisering. Trump stopt zijn gezamenlijke militaire oefeningen met Zuid-Korea, die volgens hem ‘duur en provocatief’ zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Amerikanen moeten net als Noord-Koreanen luisteren’
Sluiten