Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Amerikaans vliegtuig wijkt uit vanwege dreiging

Een vliegtuig van United Airlines is maandag uitgeweken naar de dichtstbijzijnde luchthaven nadat ze een briefje vonden aan boord met een verontrustende boodschap. Er was sprake van dreiging. De gezagvoerder van het toestel, dat op weg was van Rome naar Chicago, maakte een tussenlanding in Ierland na eerst boven zee brandstof te hebben geloosd.

Volgens de luchtvaartmaatschappij was er reden voor bezorgdheid over de veiligheid. Een ingewijde bij het onderzoek zei dat het om een bommelding ging. De Irish Times meldde dat er op een toilet een waarschuwingsboodschap was gevonden voor een verstopt explosief.

Handschrift

De 207 passagiers en elf bemanningsleden verlieten de Boeing 767-330 zo snel mogelijk. Alle inzittenden is gevraagd iets op te schrijven zodat hun handschrift vergeleken kan worden met het handschrift op het briefje. De douane zal alle bagage opnieuw controleren en deskundigen doorzoeken het vliegtuig.

Kwaadaardige bedoelingen

UA maakte ‘s avonds bekend dat de vlucht is geannuleerd. De inzittenden kunnen hun reis pas dinsdag voortzetten. De Amerikaanse regering is volgens een functionaris op de hoogte van de affaire en wil uitgezocht hebben of er sprake is van kwaadaardige bedoelingen en zo ja, met welke reden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.