Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jun 2018 / 09:44 uur

Amal Clooney komt samen met Kofi Annan naar Den Haag

Amal Clooney komt dit najaar naar Nederland. De internationale mensenrechtenadvocate en vrouw van George Clooney zal 18 oktober aanwezig zijn op het internationale congres One Young World in Den Haag. Clooney zal daar in gesprek gaan met oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan.

Bijzondere carrière

Clooney zal samen met Annan, die dit jaar zijn 80e verjaardag viert, terugkijken op zijn bijzondere carrière. De twee zullen het onder meer gaan hebben over Annans werk voor de VN, het winnen van de Nobelprijs voor de vrede in 2001 en de oprichting van de Kofi Annan Foundation.

Tijdens One Young World komen meer dan 1500 hoogopgeleide jonge mensen van over de hele wereld naar de hofstad.

Wat kun je doen?

De jongeren bespreken wat ze kunnen doen in de strijd tegen bijvoorbeeld armoede, klimaatverandering en honger. One Young World wordt gehouden van 17 tot 20 oktober.

Reageer op artikel:
Amal Clooney komt samen met Kofi Annan naar Den Haag
Sluiten