Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Agentes in shorts moeten toeristen Libanon in lokken

Het is misschien niet de eerste truc waar je aan denkt om meer toeristen naar je stad te lokken, maar volgens burgemeester Pierre Achkar van de Libanese stad Broummana werkt het uiterst effectief: hij heeft er voor gekozen om jonge, schaars geklede agentes in te zetten om het beschadigde imago van het land op te krikken.

Opvallende agentes

Zo zie je agentes in ons land toch zelden, met een kort broekje en perfecte make-up. De burgemeester stelt dat toch “99 procent van de toeristen uit het Westen in de zomer ultrakorte broekjes dragen, dus hij niet inziet waarom de agentes hier dat óók niet zouden mogen doen.”

Ingekakt toerisme

Libanon was ooit nog het paradepaardje van het Midden-Oosten. De laatste jaren daalt het toerisme echter flink, onder meer door het conflict met Israël en de toename van vluchtelingen door de onrustige situatie in Syrië. Volgens de burgemeester hebben veel mensen daarom het idee dat Libanon superconservatief is. Het tegengestelde is echter waar: juist binnen de Arabische wereld is Libanon behoorlijk vooruitstrevend. Ze hebben bijvoorbeeld sinds vorig jaar een Gay Parade.

Ordinair

Niet iedere inwoner van de stad kan zich in het plan vinden: zo zouden sommigen het bestempelen als seksistisch en ordinair.  Toch verklaart een agente tegenover het Arabische nieuwsmedium Al-Masdar dat zij er, in tegenstelling tot de critici, erg blij mee is en hoopt dat het komende zomer weer gedragen mag worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.