Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 jun 2018 / 05:08 uur

Aanslagpleger Annapolis had ruzie met krant

De aanslagpleger op de Amerikaanse krant Captal Gazette in de stad Annapolis, zou lange tijd ruzie hebben gehad met de krant. De 38-jarige man beschuldigde jaren geleden twee redacteuren van de krant van laster, maar de rechter gaf hem daar geen gelijk in. Hij schoot donderdag vijf mensen dood en verwondde drie mensen op het kantoor van de krant.

Rechtszaak

In 2012 spande de man een rechtszaak tegen twee redacteuren aan. Zij hadden destijds geschreven dat de man anderen via sociale media had lastiggevallen, wat volgens hem niet waar was. Maar de rechter oordeelde in 2015 dat de berichtgeving van de journalisten accuraat was en ze kregen gelijk. Volgens de man had het nieuws zijn leven verwoest.

Na de schietpartij op de redactie van de krant in de Amerikaanse staat Maryland, is ook een explosief gevonden, meldde de plaatselijke politie. Een uur na de aanslag hebben bomspecialisten het projectiel onschadelijk gemaakt.

Snelle handelingen

De politie heeft de verdachte binnen enkele minuten nadat de schietpartij begon gearresteerd. De politie zegt dat hij alleen heeft gehandeld en het gevaar voor de krant na zijn arrestatie geweken is. Enkele uren na de schietpartij is het huis van de verdachte onderzocht. De dodelijke slachtoffers zijn twee vrouwen en drie mannen. Allen waren werkzaam bij de krant, drie als journalist, de andere twee in een andere functie.

Volgens een hulpsheriff waren de eerste agenten al na een minuut ter plaatse. ,,Ik denk dat we veel levens hebben kunnen redden omdat we zo snel in het gebouw waren", zei hij.

Geschokt

De gouverneur van Maryland, Larry Hogan, zei ,,helemaal kapot te zijn” na het horen van de tragedie bij de krant, een van de oudste in de VS en eigendom van The Baltimore Sun. Een van de journalisten die aan het werk waren, reageerde ook via Twitter. ,,Er is niets verschrikkelijker dan te horen dat verscheidene mensen worden neergeschoten terwijl jij onder je bureau zit en hoort dat de schutter herlaadt”, aldus getuige Phil Davis, voordat hij zijn verhaal ging doen bij de politie.

Reageer op artikel:
Aanslagpleger Annapolis had ruzie met krant
Sluiten