Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Aanrijding Pinkpopgangers: een dode en drie gewonden

Bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf is een dode gevallen en zijn drie voetgangers zwaargewond geraakt. Dat meldt de politie Limburg. Het vermoeden is dat het gaat om festivalgangers. De bus en de bestuurder zijn inmiddels gevonden, meldt de politie.

De bestuurder van de witte bus, vermoedelijk een Fiat met Nederlands kenteken, reed door na de aanrijding. Er werd volop gezocht naar de bus. Rond 11.15 uur liet de politie weten dat het busje en de bestuurder gevonden waren.

De drie slachtoffers verblijven nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. De families van de slachtoffers zijn in kennis gesteld. Op dit moment kan nog geen informatie over de identiteit worden bekendgemaakt.

Camping B

Het incident gebeurde rond 04.00 uur op de Mensheggerweg in de buurt van Camping B van het Pinkpopfestival. De traumahelikopter is ingezet voor de verzorging van de gewonden. Volgens de politie liepen de mensen op straat toen ze werden aangereden door het busje.

De weg blijft voorlopig dicht. De politie onderzoekt, ook met technische ondersteuning, of het gaat om een ongeluk of om opzet. Bij het onderzoek wordt onder meer een politiehelikopter ingeschakeld.

Om de bus en de bestuurder zo snel mogelijk te vinden was er ook een Burgernet-bericht uitgestuurd. De drie zwaargewonde slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Heerlen en in Maastricht gebracht.

Reactie Pinkpop

De organisatie van Pinkpop heeft gereageerd op de aanrijding en is enorm aangeslagen ,,De organisatie van Pinkpop is diep geschokt en leeft mee met de slachtoffers en familie”, aldus het festival in een reactie op de Facebookpagina.

UPDATE 08:02De gemeente Landgraaf heeft een noodnummer ingesteld voor mensen die vragen hebben over de situatie van…

Posted by Pinkpop Festival on Sunday, June 17, 2018

Burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf is maandagochtend op de plek geweest van de aanrijding. Vlecken heeft zijn medeleven betuigd met de slachtoffers, zei hij op NPO Radio 1.

Noodnummer

De burgemeester kon nog niet zeggen hoe het gaat met de drie zwaargewonde slachtoffers. Politie en het Openbaar Ministerie onderzoeken wat er is gebeurd.

De gemeente Landgraaf heeft een noodnummer ingesteld voor mensen die vragen hebben. Het telefoonnummer is 0251-260960.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.