Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 jun 2018 / 07:15 uur

522 kinderen in de VS zijn herenigd met hun ouders

De Amerikaanse regering heeft 522 kinderen van mensen die gelden als illegale migranten weer samengebracht met hun ouders. De afgelopen tijd werden een hoop gezinnen uit elkaar gehaald in het land vanwege het harde migratiebeleid. Hier ontstond zowel binnen als buiten de Verenigde Staten veel ophef over.

Hereniging, maar niet voor iedereen

De komende 24 uur zouden er nog zestien kinderen weer herenigd kunnen worden met hun ouders. Toch verwacht de regering dat niet ieder kind zijn of haar ouders weer terug kan zien, omdat er bijvoorbeeld geen familierelatie kan worden aangetoond.

Veel kritiek

De Amerikaanse president Donald Trump ondertekende woensdag een presidentieel decreet om het scheiden van gezinnen tot halt te roepen. Door het zogenaamde ‘zerotolerancebeleid’ van het land werden families die illegaal de grens tussen de VS en Mexico overstaken uit elkaar gehaald. Dit leidde tot een hoop kritiek. Mensen vonden het niet alleen ernstig dat de gezinnen bruut van elkaar gescheiden werden, maar schrokken ook van de leefomstandigheden waarin de kinderen vervolgens moesten leven.

Nederland

Ook in Nederland kreeg het onderwerp veel aandacht. Zo werd Mark Rutte nog opgeroepen om Trump aan te spreken op de benarde situatie, onder andere door actrice Georgina Verbaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
522 kinderen in de VS zijn herenigd met hun ouders
Sluiten