Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 28 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

5 doden bij schietpartij Amerikaanse krantenredactie

Bij een schietpartij op de redactie van de Amerikaanse krant Capital Gazette in de staat Maryland, in de hoofdstad Annapolis, zijn donderdag minstens vijf doden gevallen. Ook zijn volgens de politie verschillende mensen gewond geraakt. Eén verdachte is opgepakt, volgens CBS News een blanke man van in de 20. Hij zou zichzelf niet willen identificeren. Ook zijn motief is nog niet bekend.

De schutter zou rond drie uur lokale tijd het vuur hebben geopend. De politie heeft alle mensen uit het gebouw geëvacueerd. De agenten onderzoeken de plaats delict nog.

Onduidelijk

Phil Davis is reporter voor de Capital Gazette en was ten tijde van de schietpartij aanwezig, zo zegt hij op Twitter: „Er is niets angstaanjagender dan horen hoe meerdere mensen neergeschoten worden terwijl je onder je bureau zit en je de schutter daarna hoort herladen." Ook zegt hij dat de dader door de glazen deuren heen schoot. Volgens een bron van het eerdergenoemde CBS maakte de schutter gebruik van een hagelgeweer.

De politie kan nog niet zeggen of het om één of meerdere daders gaat. Zij gaat er echter voorlopig van uit dat de opgepakte verdachte alleen handelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.