Metro
Metro Nieuws 22 jun 2018 / 14:52 uur

354 eindexamens vmbo’ers Maastricht ongeldig

De eindexamens van alle vmbo-leerlingen van het VMBO Maastricht zijn afgekeurd. De leerlingen van het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College moeten hun examen waarschijnlijk gedeeltelijk of volledig overdoen. Minister Arie Slob (Voorgezet Onderwijs) schrijft dat beide scholen ,,ernstige” fouten hebben gemaakt.

Onverantwoord gehandeld

Slob stelt dat de scholen ,,onverantwoord gehandeld” hebben. Dat levert een ,,ontzettende teleurstelling op voor alle leerlingen die erop rekenden volgende week hun diploma-uitreiking te hebben”. Het gaat om 354 examens.

De leerlingen van het VMBO Maastricht, waar beide scholen onder vallen, kregen vrijdagmiddag te horen dat hun eindexamens waren afgekeurd, zo meldt 1Limburg. De ouders van de leerlingen kregen een mail van de school. Daaruit bleek dat de examens zijn afgekeurd, omdat bijna alle leerlingen onderdelen van het schoolexamen missen.

Hier is het laatste woord nog niet over gesproken!

Gepostet von Kelly Romy Indy am Freitag, 22. Juni 2018

Ouders maken zich op Facebook boos over de afgekeurde examens. Er wordt geklaagd over het vele lesuitval en het tekort aan leraren.

Fouten in examens

Uit onderzoek van de Onderwijsinspectie bleek dat er fouten in de examens waren en bijna alle leerlingen eerdere toetsen door het jaar heen niet hebben afgerond. Vrijdagavond om 20:00u vindt er een informatieavond plaats. De school geeft in de mail aan dat zij ‘met man en macht aan een individueel plan van aanpak werken voor elke leerling’.

Oproep aan alle ouders van eindejaarsleerlingen VMBO Maastricht: Ik krijg zojuist telefoon van de school dat alle examens zijn AFGEKEURD! Is dit een grap of zijn nog meer mensen gebeld?

Gepostet von Kelly Romy Indy am Freitag, 22. Juni 2018

Zowel het Sint-Maartenscollege als het Porta Mosana College zijn niet bereikbaar voor commentaar. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die naar de inspectie stapte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
354 eindexamens vmbo’ers Maastricht ongeldig
Sluiten