Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

298 ‘MH17-stoelen’ geplaatst bij Russische ambassade

Het is deze zomer alweer vier jaar geleden dat de vanaf Schiphol vertrokken vlucht MH17 neergeschoten werd en neerstortte in Oost-Oekraïne. Toch is er nog altijd geen excuus vanuit Rusland gekomen, dat ondanks diverse onderzoeken blijft ontkennen verantwoordelijk te zijn geweest.

Onafhankelijkheidsviering

Dit weekend viert men in Rusland de onafhankelijkheid, iets dat Werkgroep Waarheidsvinding MH17 niet erg gepast vond. Daarom zijn er voor de Russische ambassade in Den Haag 298 lege stoelen geplaatst.

,,298 mensen, onder wie 80 kinderen, hebben vandaag niets te vieren", zo staat geschreven in een open brief. ,,Hun stoelen blijven leeg. Zij die hun lot bezegelden zwijgen en kijken weg."

Onmin

Het meest recent rapport van onderzoeksteam JIT wees uit dat de raket wel degelijk afkomstig was van het Russische leger. Dit blijft Rusland ontkennen. Het stelt zelfs dat het bewijs van het onderzoek gemanipuleerd is. Ook in uitspraak dat de Russen niet mee willen werken aan het onderzoek, kunnen ze zich niet vinden. Zelf zeggen ze er simpelweg niet bij betrokken te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.