Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

13 jaar en miljonair door gezond snoep

Kun je het je voorstellen om op je dertiende al schatrijk te zijn? Alina Morse maakt ongeveer twee miljoen dollar winst met haar eigen snoepbedrijf Zollipop, dat snoep maakt dat goed is voor je tanden.

Zeven jaar oud

Ze was net zeven jaar oud toen ze een lolly aangeboden kreeg en die van haar ouders af moest slaan. Het zou haar tanden namelijk te veel beschadigen. Alina vroeg haar vader of ze geen lolly kon maken die goed was voor haar tanden, zodat ze wel snoep kon eten, schrijft HLN. Alina besloot om een nieuwe snoepsoort uit te vinden, die wel goed is voor je tanden.

En dat lukte. Het duurde ongeveer twee jaar om de producten, in samenwerking met haar tandarts en mondhygiënist, te ontwikkelen. Het doel: perfecte snoepproducten maken, die niet alleen goed smaken, maar ook de consument gezonder laten glimlachen. De familie van Alina hielp met de financiering door geld te sparen.

Verschillende smaken

Inmiddels is er de keuze uit Zollipops, Zolli Drops en Zaffi Taffy, in de smaken aardbei, druif, ananas, framboos, kers en sinaasappel. Het snoep bestaat volgens Alina uit volledig natuurlijke, suikervrije zoetstoffen, die de pH in de mond verhogen en het tandglazuur versterken.

Interessant feitje: je kunt het snoep vinden in de supermarkt, op de tandenborstelafdeling! Het is helaas niet zo dat je je tanden na het eten ervan niet meer hoeft te poetsen.

Alina wil nog naar de universiteit om meer kennis op te doen over het bedrijfsleven.

Happy Tooth logo

Vooralsnog is Zollipops voornamelijk in Amerika verkrijgbaar. In Nederland kennen we wel producten met het Happy Tooth logo, dat garant staat voor tandvriendelijke producten in de winkel. Dit logo vind je op bijvoorbeeld Mentos, Fruittella of SMINT.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.