Metro
Metro Nieuws 4 mei 2018 / 12:34 uur

Werkstraf voor vrouw die bankrekening oma plunderde

Een 20-jarige vrouw uit het Groningse Appingedam krijgt een werkstraf van honderd uur voor het plunderen van de bankrekening van haar oma. De vrouw haalde in totaal 3600 euro van haar oma’s bankrekening.

Boodschappen

Vier maanden lang plunderde de 20-jarige geld van haar oma’s bankrekening, meldt RTV Noord. Ze kreeg haar pinpas mee omdat ze boodschappen moest doen voor haar oma. Maar toen ze het boodschappenlijstje had afgewerkt, pinde ze nog eens honderden euro’s.

De kleindochter zegt het geld niet in eigen zak te hebben gestoken. Ze deed het al die tijd in opdracht van haar vriend. Tijdens de zitting zei ze dat als ze niet deed wat haar vriend wilde, ze bedreigd en geslagen werd door hem. De vrouw heeft zelf al een strafblad en zegt spijt te hebben haar daad. Ze heeft inmiddels geen relatie meer en de familieband is hersteld.

Angst

De vrouw deed geen aangifte tegen haar ex-vriend omdat ze bang is voor hem. Het is nog niet duidelijk of het Openbaar Ministerie achter de man aan gaat. De vrouw kreeg geen betalingsplicht, omdat de rechter gelooft dat ze het geld zal terugbetalen aan haar oma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Werkstraf voor vrouw die bankrekening oma plunderde
Sluiten