Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 14 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Weer bomaanslag door gezin in Soerabaja

In de Indonesische stad Soerabaja is opnieuw een bom tot ontploffing gebracht. De aanslag komt een dag na de bloedige zelfmoordaanslagen op drie kerken in Soerabaja, en zou opnieuw zijn gepleegd door een gezin.

De aanslagplegers – een vijfkoppig gezin-  arriveerden maandagmorgen op twee motoren bij een controlepost van de politie, waarna ze zichzelf opbliezen. Een van de kinderen van het gezin zou de explosie hebben overleefd.

Syrië

Door de aanslag raakten zeker tien personen gewond. Bij de aanslag een dag eerder van een gezin van zes, kwamen al dertien mensen om het leven en vielen er veertig gewonden. De daders waren volgens de autoriteiten teruggekeerd uit Syrië.

De krant The Jakarta Post meldde dat zondagavond ook een bom ontplofte in een appartementencomplex achter een politiebureau in Taman, vlakbij Soerabaja. Daarbij zou een persoon zijn omgekomen. Volgens de krant ging het explosief voortijdig af.

Barbaars

De Indonesische president Joko Widodo heeft de aanslagen in Soerabaja veroordeeld. „Dit is het werk van lafaards”, zei de president tegen Metro TV. Hij noemde de aanslagen „barbaars.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.