Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

‘We kunnen Waylon niet dwingen met pers te praten’

AVOTROS, de omroep die in Nederland het Eurovisiesongfestival uitzendt zegt tegen de Telegraaf de mediaboycot van de zanger met hem te hebben besproken. Volgens een woordvoerder kunnen ze Waylon niet dwingen om met de pers te praten. „Hij werkt niet voor ons. We kunnen hem niet dwingen om dingen te doen waar hij geen zin in heeft.”

„Wij willen Nederland trots laten zijn op Waylon en op wat we op het podium laten zien donderdag. Dat is het enige dat telt”, aldus de woordvoerder van AVROTROS.

Weinig steun

Aan het AD legt de manager van de zanger uit waarom die krant geboycot wordt door Waylon. „Wij ervaren weinig steun en er komt alleen maar venijn uit de pen van jullie medewerker. Jullie zijn niet trots op Waylon en dat is heel jammer. Daarom laten we dit nu gaan en praten we niet met het AD", aldus Waylon’s manager Paul Brinks.

Waylon kreeg het maandag aan de stok met de verslaggevers van het AD en De Telegraaf. Hij wil de meegereisde journalisten van beide kranten niet meer te woord staan in Lissabon.

Positieve manier

„Je steekt je nek uit voor je land. En dan zou het leuk zijn als iedereen die daarin meegaat ook zijn nek uitsteekt en in ieder geval probeert het op een positieve manier te benaderen. Dat kunnen deze twee niet. Dan moet je gewoon kappen", zegt de zanger van de Nederlandse inzending Outlaw In ‘Em in een video van RTL Boulevard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘We kunnen Waylon niet dwingen met pers te praten’
Sluiten