Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash
Likeability of 5

Vrouw verstopt laxeermiddel in brownie voor collega

Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

Foto van 'metronieuws'

16 MEI 2018

Een 47-jarige vrouw in de Amerikaanse staat Michigan had wel een heel bijzonder afscheidscadeautje in gedachten voor een collega: ze bakte brownies met laxeermiddel erin. Uiteindelijk heeft gelukkig niemand de brownies gegeten, omdat het management op tijd getipt werd over de wraaklustige plannen, meldt Ann Arbor News.

Wraak?

Sommige collega’s verklaren dat er spanning zou zijn geweest tussen de vrouw en een collega. Wellicht beschouwde de vrouw dit als de laatste kans om een vijand te grazen te nemen. In eerste instantie ontkende de dader laxeermiddel in de zoetigheden gestopt te hebben, maar uiteindelijk bekende ze haar laxeerstreek toch tegenover de politie.

Ontslagen

Het is nog onbekend hoe de vrouw heet en wat nou precies haar motieven waren. Ze is in ieder geval ontslagen bij het bedrijf.

BEKIJK OOK


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Lees de Metro van donderdag 24 mei nu al online

Lees de Metro van donderdag 24 mei nu al online

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Daar is hij dan! De Metro van donderdag 24 mei is gedrukt en wordt de komende uren weer naar de vertrouwde bakken op tientallen NS-stations gebracht.

Wat kun je zoal verwachten? Allereerst een verhaal van onze Constance die een poging doet om de sfeer te redden in de trein, bus, metro en tram. Dit naar aanleiding van een plan van een basisschool uit Den Haag die iets aan de sfeer, waarbij iedereen constant op zijn telefoon zit, wil doen.

Verder een verhaal van Jeroen die beschrijft welke Nederlanders in het verleden de hoofdrol pakten in de eindstrijd van de Champions League. Liverpool-spelers Virgil van Dijk en Gini Wijnaldum hopen zaterdag tegen Real Madrid namelijk in de voetsporen te treden van enkele landgenoten.

En dat is nog lang niet alles. Metro zou Metro niet zijn als er geen horoscoop, sudoku's, lezerscolumn en #treinleven in staat. Nieuwsgierig geworden? Lees hem hier alvast online.

BEKIJK OOK


Views

400+

Moeder moet cel in na uithuwelijken dochter

Moeder moet cel in na uithuwelijken dochter

De vrouw heeft een gevangenisstraf gekregen van vierenhalf jaar. Foto: Unsplash.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een moeder die haar tienerdochter meelokte naar Pakistan om haar te laten trouwen met een oudere man heeft een gevangenisstraf gekregen van vierenhalf jaar.

Ze is de eerste persoon die in Engeland veroordeeld is vanwege het uithuwelijken van een meisje. Uithuwelijken is sinds 2014 verboden in Engeland.

Serieuze waarschuwing

Actievoerders zien dit besluit van de rechter als een serieuze waarschuwing voor families die van plan zijn hun dochters te dwingen tot een huwelijk. Ze moedigen meisjes aan voor zichzelf op te komen en aan de bel te trekken bij deze praktijken.

De jury van de rechtbank in Birmingham kreeg te horen dat het betreffende slachtoffer voor het eerst was meegenomen naar Pakistan toen ze dertien was en zich tegen haar zin moest verloven met iemand van 29. De man had seks met haar waardoor ze zwanger raakte. Terug in Groot-Brittannië onderging ze een abortus.

Paspoort verbranden

Op haar zestiende ging ze opnieuw „op vakantie" naar Pakistan. Na aankomst kreeg ze te horen dat een huwelijk was geregeld. Toen ze weigerde, dreigde haar moeder haar paspoort te verbranden. De islamitische trouwplechtigheid was vlak na haar achttiende verjaardag gepland.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

Win! Ben jij net zo grappig als de vier Gabbers?

De vier Gabbers met vlnr Ali B, Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer. / Vincent van Dordrecht

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 05:30

We dagen je uit: probeer net zo grappig te zijn als Gabbers. Of grappiger!

Roué Verveer, Martijn Koning, Najib Amhali en Ali B zullen op 29 en 30 juni de ene na de andere grap de Ziggo Dome in slingeren. Zij doen dat in een nieuwe formatie tijdens de derde Gabbereditie. Koop je kaarten met 20 euro korting via Metro.

koop gabber tickets

Maar… zijn Metrolezers misschien wel net zo grappig of zelfs grappiger dan deze vier comedians? Wij twijfelen daar uiteraard niet aan, maar we dagen de lezer wel uit. Vorige week kondigden we het in een interview met het kwartet heren al aan: er komt een wedstrijd ‘Ben jij net zo grappig als Gabbers?’

Stel, Gabbers voor je neus

„Geef de lezers een opdracht mee, dat werkt het beste. Donald Trump bijvoorbeeld”, zegt Martijn Koning. En met een lach: „Of Gabbers zelf natuurlijk. Pak ons maar hard aan.” De opdracht daarom deze keer: stel, de vier Gabbers staan voor je neus. Welke grap óver hen (of over een van de vier) zou je vertellen?

Inzenders van een onvervalste Gabbersgrap maken kans op 5x2 vrijkaarten voor een van de Ziggo Dome-shows. Maar, misschien nog wel belangrijker, bij plaatsing van je grap in Metro of op Metronieuws.nl verdien je uiteraard eeuwige roem!

Meedoen? Mail dan je grap naar marketing@metronieuws.nl.

Kaarten met korting

Metrolezers kunnen naast de prijsvraag profiteren van een speciale kortingsactie van deze krant en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting voor elke rang! Dit door de vouchercode metro (met kleine letters) in te voeren.

koop gabber tickets

Lucky hour

Elke Gabber-donderdag wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie vandaag tijdens dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt kans op een gratis fastlane bij Ziggo Dome.

BEKIJK OOK


Views

100+

Camera videoStationspianist haalt record nèt niet

Pianist Hans Jansen op station Amsterdam Centraal. Foto: Guus van de Wetering

Foto van 'Kyrie Stuij'

GISTEREN

Zestien stationspiano's bespelen binnen een dag. Dat was het doel van de Zwolse muzikant Hans Jansen. Door vertraging met de trein kon hij zijn record nèt niet vestigen. Hij miste de piano in Enschede.

Jansen noemt de vertraging een 'minideukje' in het geheel. ,,Eigenlijk zie ik het niet eens als een domper. Ik heb mijn doel ruim behaald, ik heb mijn verhaal kunnen vertellen en het was gewoon een waanzinnig gave dag.''

Wicked Game

De muzikant - in het dagelijks leven docent - werd beroemd toen hij eind vorig jaar door een voorbijganger werd gefilmd terwijl hij de stationspiano in Zwolle bespeelde. Voor hij het wist ging zijn versie van Chris Isaac's 'Wicked Game' viral. Sindsdien droomt hij ervan om alle stationspiano's van Nederland te bespelen. Dinsdag ondernam hij zijn poging, samen met Guus van de Wetering van de NS, die de dienstregeling in de gaten hield.

,,We hadden een ontzettend strak tijdschema. Ik denk dat negentig procent van mijn collega's heeft gezegd: Guus, dit gaan jullie niet redden. Maar die hele dag verliep hartstikke soepel. We waren elke keer op tijd. Totdat we in de trein zaten vanuit Arnhem naar Enschede. We strandden in Hengelo omdat er een defecte trein stond tussen Hengelo en Enschede.''

Pech

Jansen vult aan: ,,Mensen zeggen: Jahoor, dat heb je weer met de NS. Maar het is overmacht, het had net zo goed kunnen gebeuren op de weg. Het is gewoon pech.''

In Hengelo maakten Jansen en Van de Wetering een besluit. ,,We konden Enschede overslaan en iets te vroeg op de andere stations (Zwolle, Groningen en Leeuwarden) arriveren. Of we konden een taxi nemen naar Enschede met het risico dat we te laat zouden komen op de andere stations. We zijn voor de eerste optie gegaan, ook omdat Zwolle mijn thuisstad is, die ik niet graag wilde missen.''

Ondanks de gemiste piano in Enschede, kijkt Jansen goed terug op zijn recordpoging. ,,Het was fantastisch. Ik ben een dankbaar mens.''


Views

800+

Ook in hoger beroep 15 maanden voor truckchauffeur

De truck vlak na het dodelijke ongeval. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

De man die in Haaksbergen tijdens een event met zijn monstertruck het publiek inreed, Mario D., heeft ook in hoger beroep 15 maanden cel opgelegd gekregen. Bovendien mag hij vijf jaar lang niet zijn beroep als stuntman beoefenen.

Bij de dramatische gebeurtenis in 2014 kwamen een oude vrouw, een man van 50 en een kind van 5 om het leven. Meer dan 23 mensen raakten zwaargewond. Bij de stunt had de chauffeur van de 4000 kilo wegende truck over zes autowrakken moeten rijden. In plaats daarvan ging de man rechtdoor het publiek in.

Niet zijn schuld

De monstertruckchauffeur had het hoger beroep aangespannen omdat hij vond dat het ernstige ongeval niet zijn schuld was, maar het gevolg van een ‘technisch mankement.’

Bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Foto: ANP

Onvoorzichtig en nalatig

Het technisch onderzoek wees uit dat de 53-jarige Mario D. niet of amper heeft geremd. Ook had hij zijn voertuig niet onder controle. Al in het eerdere vonnis van het hof werd geconcludeerd dat de bestuurder ‘onvoorzichtig en nalatig was en zich als professional bewust was van de risico’s toen hij richting het publiek reed’. Dat heeft de rechter in het hoger beroep overgenomen.

De bestuurder en zijn advocaat waren niet aanwezig bij de uitspraak. Mario D. heeft spijt van het drama, vertelde hij in 2016.

Geldboete

De Stichting Sterevenementen, die het event organiseerde, wordt ook verantwoordelijk geacht voor de doden en gewonden. De risico’s voor het publiek zijn niet genoeg beperkt. Net als in de eerste eis werd gesteld, krijgt de stichting een voorwaardelijke geldboete van 25.000 euro.

BEKIJK OOK


Views

300+

62-jarige Clive doneert sperma vanuit zijn busje

Foto ter illustratie. Bron: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een ex-wiskundeleraar kan niet helemaal afscheid nemen van zijn vak en vermenigvuldigt dan ook nog graag. Hij doet dit nu alleen door middel van spermadonatie, vanuit de achterbak van zijn busje.

De 62-jarige Clive heeft altijd als wiskundedocent gewerkt en wilde na zijn pensioen blijven „bijdragen aan toekomstige generaties" schrijft The Sun. Hierdoor heeft de man - die gekscherend de rijdende rukker wordt genoemd - in Engeland al 65 kinderen verwekt. Veertien andere baby's zijn nog onderweg.

Zoals de meeste mannen in witte busjes, is ook Clive een bezorger. Hij bezorgt alleen geen pakketjes, maar spuitjes. Spuitjes vol sperma. Hij gaat naar het adres van een vrouw met een kinderwens, doet in de achterbak van zijn busje zijn kunstje, stopt zijn magische goedje in een spuit, houdt deze warm onder zijn oksel en bezorgt dit bij de vrouw aan huis.

Gratis service

En dat allemaal gratis en voor niets, want de gelukkig getrouwde man is er van overtuigd dat elke vrouw die graag een baby wil, een baby verdient. Dat wil hij graag voor de vrouwen verzorgen, maar wel met zo min mogelijk contact. Dat is ook de reden dat hij zijn goedje in de achterbak van de bus verzamelt en niet bij de vrouwen thuis. Van tevoren is er ook minimaal mailcontact, face to face ziet hij de aanstaande moeders maar heel kort.

Hoe apart maar nobel de daad van de man ook lijkt, het is niet heel slim. Omdat hij zijn zaad niet via een officieel geregistreerde organisatie laat verspreiden, is er niets geregeld op legaal gebied en kunnen de toekomstige kinderen hem als vader aanklagen en alimentatie eisen. Ook kunnen de vrouwen natuurlijk van gedachten veranderen en de man in grote problemen brengen.

Stoppen op je hoogtepunt

Maar aan stoppen denkt Clive pas als hij het magische getal van honderd kinderen heeft bereikt. Zijn vrouw kan niet wachten, want zij vindt de praktijken van haar man eigenlijk maar niks. De zestiger weet zelf wel heel goed waarom hij het doet: „Ik ben zo trots om de vader te zijn van 79 kinderen, ik houd van hoeveel geluk dat brengt. Zoveel mensen zeggen 'Bedankt Clive, je hebt onze levens veranderd'."

Het idee om zaaddonor te worden kwam tien jaar geleden in hem op, toen hij de verhalen van anderen las. Maar toen hij zich aan wilde melden bij een officiële spermabank werd hij niet toegelaten. Ze nemen daar geen sperma aan van mannen boven de vijfenveertig jaar. De kwaliteit gaat met de jaren namelijk flink achteruit. Clive trok zich daar weinig van aan en plaatste dan maar een advertentie op Facebook voor zijn dienst. Daarbij omschreef hij een gezonde levensstijl te hebben, niet ziek te zijn en voor wie het wil is de uitslag van zijn soa-test beschikbaar.

Ongeveer tweederde van zijn klantenbestand zou bestaan uit lesbische koppels, de anderen zijn heteroseksueel en een enkeling is een alleenstaande vrouw.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Stralende hertogin Meghan bij tuinfeestje Charles

Stralende hertogin Meghan bij tuinfeestje Charles

De twee zien er gelukkig uit samen. Foto: ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

GISTEREN

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van woensdag.

Stralen

De hertog en hertogin van Sussex, Harry en Meghan, zijn na hun sprookjeshuwelijk begonnen aan hun officiële taken. In de tuinen van Buckingham Palace werd een tuinfeest georganiseerd vanwege de komende zeventigste verjaardag van prins Charles. Het kersverse koppel straalt als nooit tevoren.

Vliegtuig

Deze foto uit Honduras vliegt het internet over. Te zien is hoe een privévliegtuig in tweeën is gebroken, nadat het van de landingsbaan gleed. Er raakten zes mensen gewond.

Stralende hertogin Meghan bij tuinfeestje Charles

Het vliegtuig brak in tweeën.

Ontsnapt

Deze kat zit rustig op de veranda als een vrouw hem komt aaien. Plots grijpt ze het beestje en rent ze ermee naar een auto die langs komt rijden. De kat weet zichzelf uit haar armen te bevrijden.

BEKIJK OOK


Views

900+