Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 8 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouw sterft na uitblijven hulp: Gaan allemaal dood

In Frankrijk is een vrouw overleden nadat een noodcentrale weigerde om een ambulance naar haar te sturen. De alarmdienst zou haar gemeld hebben dat we allemaal wel eens doodgaan.

Het gaat om de 22-jarige Naomi Musenga, die een paar maanden terug contact opnam het alarmnummer en om hulp riep. Ze had een onverklaarbare pijn in haar buik. „Ik heb enorme pijn in mijn buik, ik denk dat ik dood ga."

Aanstellerij

Omdat ze verder niet kon duidelijk maken wat er precies met haar aan de hand was, deed de medewerkster bij de alarmcentrale het af als een soort ‘prank’ of op zijn minst aanstellerij. „Inderdaad, op een dag zult u dood gaan, net als wij allemaal."

De vrouw adviseert Naomi om contact op te nemen met haar dokter, waarna ze het telefoontje beëindigd. De doktersdienst kreeg ze met moeite te pakken, pas een paar uur later was er uiteindelijk een ambulance onderweg.

Het bleek te laat, want uiteindelijk overleed ze in het ziekenhuis. De in het autopsierapport genoemde doodsoorzaak is orgaanuitval na ernstige inwendige bloedingen.

Moeder slaapt niet meer

Nu is het belletje inmiddels openbaar geworden en dat zorgt voor een hoop woede in Frankrijk. Ik was eerst bang om er naar te luisteren”, vertelt de zus van Naomi aan het dagblad Le Monde. Sinds mijn moeder het heeft gehoord, slaapt ze niet meer. Telkens als je luistert, is het alsof je Naomi nog eens hoort doodgaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.