Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 13 mei 2018

Vrouw beschuldigt United Airlines van discriminatie

Een Nigeriaanse vrouw sleept United Airlines voor de rechter omdat zij beweert racistisch behandeld te zijn door de luchtvaartmaatschappij. Ze werd verwijderd uit een vliegtuig op Bush International Airport in Houston, nadat een andere passagier had geklaagd dat hij een ‘doordringende lucht’ rook, die van haar af zou komen.

De vrouw, Queen Obioma, deed aangifte van discriminatie in Texas, omdat zij vindt dat zij en haar kinderen ten onrechte van de vlucht naar San Francisco werden gehaald. Het was de tweede etappe van een trip van drie vluchten vanuit Lagos, Nigeria naar Ontario, Canada, waar haar kinderen naar school gaan, meldt de Houston Chronicle.

Geblokkeerd

Volgens de aanklacht was Obioma aan het boarden toen ze erachter kwam dat er een witte, mannelijke passagier in haar toegewezen businessclass stoel was gaan zitten. De man weigerde te verkassen. Ook een stewardess die probeerde het conflict op te lossen, slaagde niet. Uiteindelijk stemde Obiama toe om daarvoor in de plaats op zijn plek te gaan zitten.

Obioma ging daarop volgend naar de wc, en werd bij haar terugkeer wederom geblokkeerd door de man voor een aantal minuten. In de aanklacht beweert Obiama vervolgens dat een staflid, Russel H., haar opdracht gaf het vliegtuig te verlaten. Daarna werd haar door een andere medeweker van United Airlines vertelt dat de piloot om uittreding had gevraagd omdat die man die eerder al zo moeilijk deed had geklaagd dat de vrouw een doordringende lucht verspreidde en hij zich niet op zijn gemak voelde om met haar te gaan vliegen.

Gediscrimineerd

Geschrokken liet Obioma haar kinderen ook van de vlucht verwijderen, waarna ze na vijf uur een andere vlucht pakten. Volgens Obioma, frequent flyer-lid bij het United’s Star Alliance-programma, ging het helemaal niet om een lucht, maar werd zij gediscrimineerd omdat zij een donkere, Nigeriaanse vrouw is.

De luchtvaartmaatschappij heeft gereageerd op de aanklacht tegen Fox News. Volgens hen hebben ze de aanklacht nog niet ontvangen en kunnen ze daarom geen verdere uitspraken doen. Obioma wil een schadevergoeding en dekking van haar juridische kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw beschuldigt United Airlines van discriminatie
Sluiten