Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 15 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Verzorgingshuisbewoners ‘twee maanden zonder douche’

De waakhond van de Engelse gezondheidszorg luidt de noodklok om de omstandigheden in een verzorgingshuis in Liverpool.

Enkele bewoners van het ‘Woolton Manor Care Home’ zouden soms bijna twee maanden geen douche- of badbeurt hebben mogen ontvangen. Vaak kregen zij alleen korte wasbeurten op bed.

Ontoereikend

De inspecteurs beoordeelden het verzorgingshuis op elk gebied met een onvoldoende, waardoor het als ontoereikend en inadequaat werd bestempeld. Al voor de derde keer op rij, tot ontsteltenis van bewoners en betrokkenen.

Sterke geur van urine

De inspectie sprak in het rapport na het laatste bezoek over een ‘sterke geur van urine’ in de kamers en repte dat de patiënten het gevaar liepen geen goede en volledige zorg te ontvangen.

Geen activiteiten

Sinds de laatste inspectie was er behalve de sluiting van de verpleegafdeling niets veranderd. De inmiddels nog maar 22 patiënten (er zou ruimte zijn voor meer dan 60 bewoners) hadden geen toegang tot sociale of recreatieve activiteiten: ze vertelden de inspecteurs dat er niets te doen was. Ook moest er vaak erg lang gewacht worden op personeel dat kon helpen met bijvoorbeeld naar de toilet gaan.

De zaak raakte in Engeland een gevoelige snaar: is dat hoe we omgaan met onze ouderen, werd er afgevraagd. Eén van de eigenaren van het verzorgingshuis vertelde aan BBC juridische stappen te gaan zetten naar aanleiding van het rapport.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.