Metro
Metro Nieuws 6 mei 2018 / 07:45 uur

Verwarde man steekt drie mensen neer in Den Haag

Een 31-jarige verwarde man uit Den Haag heeft zaterdagmiddag drie mensen verwond met een mes. De man werd door agenten overmeesterd en is daarbij in zijn been geschoten. Hij is een bekende van de politie.

De steekpartij vond plaats in de buurt van station Hollands Spoor en de Haagse Hogeschool. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn alle drie ernstig gewond geraakt, maar zijn wel buiten levensgevaar liet de politie zaterdagavond weten.

Ook een traumahelikopter is vanuit Rotterdam ter plaatse gekomen. Zwaarbewapende agenten van een anti-terreureenheid waren heel snel ter plaatse. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd. De rijksrecherche doet ook onderzoek naar het schot dat de politie heeft gelost. Dat is gebruikelijk als agenten het dienstwapen gebruiken.

Kraan bloed

De Telegraaf spreekt met de 37-jarige Michiel die op de hoek woont van waar het incident plaatsvond. Hij zag de steekpartij zelf niet gebeuren, maar door het geschreeuw van de mensen die in paniek waren wist hij dat er iets aan de hand was.  „Toen ik aankwam, was een van de slachtoffers net neergestoken. Er kwam een soort kraan bloed uit zijn nek. Later zag ik andere slachtoffers, lijkbleek, met stuiptrekkingen”, vertelt hij aan de Telegraaf. Michiel besloot achter de man aan te gaan. „Ik riep: kom hier! Je moet wat. Ik bleef wel op gepaste afstand, maar ik kon niet toekijken hoe hij meer slachtoffers ging maken.”

Foto: ANP

Verward of terreur?

Volgens Michiel is het wat kort door de bocht om de man alleen verward te noemen. Hij beschrijft de ervaring als een soort aanslag. „Zo’n man met een Marokkaans uiterlijk die Alluhu Akbar roept en volledig willekeurige mensen in de nek steekt… Als je nog zes mensen neersteekt, kun je het niet meer ontkennen. Maar wanneer spreek je over een aanslag?”, vraagt Michiel zich af.

Volgens burgemeester Pauline Krikke van Den Haag is terreur echt uitgesloten. „De man is bij de politie bekend vanwege verward gedrag. Op dit moment zijn er geen signalen dat er meer speelt dan dit”, zegt ze.

https://twitter.com/engedierenbos/status/992780504213671936

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Verwarde man steekt drie mensen neer in Den Haag
Sluiten