Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Verkrachtingsslachtoffer met de dood bedreigd

Sylvia Veld, de vrouw die eind 2016 haar aanrander en dief van haar telefoon opspoorde via de app Find my Phone, wordt nu door hem met de dood bedreigd.

Haar aanrander, een Somalische asielzoeker, is inmiddels het land uit gezet. De eerste keer dat Veld werd bedreigd, was na publicatie van een artikel in de Telegraaf. De krant schreef toen over de uitzettingsprocedure van M.

Bedreiging via Facebook

Later bleek dat M. toen naar aanleiding van dat artikel in de gevangenis heeft gezegd dat Veld dood moet. Veld werd daar door de politie van op de hoogte gebracht.

Deze week was het opnieuw raak. Veld ontving een bericht op Facebook van een Somaliër, waarin stond: ‘ jij gaat dood kankerhoer. Vieze vrouw.’

Intimiderend

Onduidelijk is nog of M. ook achter deze bedreiging zit. De politie is inmiddels een onderzoek gestart. M. kreeg in juni 2017 achttien maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Direct na zijn straf is hij het land uitgezet en is het hem de komende tien jaar niet toegestaan naar Europa te reizen.

Veld laat weten opgelucht te zijn dat hij het land uit is, maar zegt naast blij, ook bang te zijn. „De doodsbedreigingen zijn zeer intimiderend, ik weet dat het van hem komt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.