Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 10 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Trump en Kim Jong-un ontmoeten elkaar op 12 juni

De Amerikaanse president Donald Trump ontmoet de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op 12 juni. De historische top zal plaatsvinden in Singapore, schrijft Trump op Twitter. „We zullen allebei proberen er een erg speciaal moment van te maken voor wereldvrede”, aldus de president.

Vorige maand was er ook al een historische ontmoeting: toen kwamen Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in samen. Nog steeds zijn de landen in oorlog met elkaar.

Spanningen

Sinds Trump is aangesteld als president zijn er al spanningen over het Noord-Koreaanse atoom- en raketprogramma. Die spanningen liepen zo hoog op dat er vanuit beide partijen dreigende taal werd gesproken. Bovendien noemde Trump de leider van Noord-Korea een ‘kleine raketman’, waarop Jong-un Trump weer beschuldigde van ‘geestelijk gestoord gedrag’.

De afgelopen dagen was de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Pompeo, in Noord-Korea om de ontmoeting te regelen. Het zal de eerste keer zijn dat een Amerikaanse president tijdens zijn leiderschap de leider van Noord-Korea ontmoet. Er wordt tijdens de ontmoeting als het goed is gepraat over hoe nu verder met het nucleaire programma van Noord-Korea.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.