Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 mei 2018 / 13:42 uur

Truck ramt bankkantoor, 2-jarig kindje komt om

Een tweejarig meisje is in Kortenberg bij Brussel overleden toen ze door een slingerende vrachtwagen werd geraakt. Haar vader is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De vrachtwagenchauffeur, die een graafmachine vervoerde, kwam volgens getuigen uit de richting van Zaventem en begon ineens om onduidelijke redenen te slingeren. ,,Hij raakte aan beide zijden van de weg voetgangers en voertuigen”, zei de burgemeester van Kortenberg, Chris Taes, op een persconferentie. De vader en zijn dochter zouden van de stoep ,,gemaaid" zijn, zei Taes.

Grote ravage

De truck zou een tiental auto’s hebben geraakt en kwam uiteindelijk tegen de gevel van een bankfiliaal tot stilstand. Er raakten nog vijf andere mensen gewond, onder wie de chauffeur zelf. Hij raakte bekneld in zijn cabine maar kon worden bevrijd. Een van de slachtoffers is zwaargewond.

De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. De ravage is volgens getuigen groot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Truck ramt bankkantoor, 2-jarig kindje komt om
Sluiten