Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 7 mei 2018 / 07:19 uur

Tiener komt uit coma na besluit over orgaandonatie

De ouders van een zwaargewonde 13-jarige jongen hadden net hun handtekening gezet onder de papieren voor orgaandonatie, toen hun zoon weer bij bewustzijn kwam.

Trenton McKinley uit de stad Mobile in de Amerikaanse staat Alabama kwam twee maanden geleden door een ongeluk met een aanhangwagentje in een coma terecht. Het wagentje dat hij reed draaide om, Trenton viel hierdoor op het asfalt en kreeg het ding op zijn hoofd.

Zeven schedelfracturen

De tiener liep hierdoor zeven schedelfracturen op. Trenton lag in een coma en bleef in leven met behulp van kunstmatige beademing. Zijn hersentrauma was zodanig zwaar dat zijn ouders te horen kregen dat hij nooit meer dezelfde zou zijn.

„Als hij al uit zijn coma zou raken, zou hij als een kasplantje verder leven”, vertelt zijn moeder Jennifer Reindl aan FOX10 News. In overleg met de artsen besloten Trentons ouders dat de beademing stopgezet zou worden.

Wonder

Ook besloten zijn ouders dat ze Trentons organen wilden doneren. Er waren vijf kinderen die wachtten op organen en een match bleken met de 13-jarige jongen.

Maar een dag voordat Trentons kunstmatige beademing stopgezet zou worden, gaf hij plotseling weer tekenen van leven: hij kwam weer bij. En alhoewel Trenton veel pijn heeft en nog een lange weg te gaan, heeft hij al drie operaties achter de rug en gaat het een stuk beter met hem dan verwacht. Zowel de ouders als de artsen spreken van een groot wonder.

Trentons ouders zijn een fundraiser gestart om geld op te halen voor zijn operaties.

https://www.facebook.com/donate/2494425870782039/2504667713091188/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tiener komt uit coma na besluit over orgaandonatie
Sluiten