Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Tarieven internet en tv gaan in juli fors omhoog

Schrik jij nu al maandelijks van die hoge televisie en –internetrekening?  Vanaf juli worden de prijzen nóg meer opgekrikt, aldus vergelijkingssite Pricewise. Het zou om enkele tientallen euro’s gaan en ook grote bedrijven zoals Ziggo en KPN zijn onderdeel van de stijging.

Investering in netwerken

Het zou om 2 tot 3 euro per maand meer gaan, wat op 20 tot 40 euro per jaar neerkomt. Telecomaanbieders verklaren dat de verhogingen nodig zijn omdat er fors geïnvesteerd zou worden in hun netwerken. Daarmee zouden internetsnelheden nu en in de toekomst verhoogd kunnen worden. Ziggo stelde daarnaast in een mail aan klanten dat je bijvoorbeeld ‘met steeds meer apparaten tegelijk het netwerk kunt gebruiken’, wanneer de prijzen een beetje omhoog gaan. Ook vermeldt Pricewise dat Ziggo het belangrijk zou vinden dat het netwerk betrouwbaarder zou worden: het dataverbruik groeit explosief en steeds meer mensen gebruiken meer data en veelal op hetzelfde moment van de dag.

Een trend

Tele2 koos er in maart ook al voor om de tarieven te verhogen. Hans de Kok, de directeur van Pricewise, verklaart dat er sprake is van ‘een trend’. Steeds meer providers zouden tegelijk hun tarieven opkrikken en gaan dat waarschijnlijk blijven doen. Wanneer je per maand kijkt lijkt de stijging niet perse fors, maar jaarlijks komt het toch neer op een aardig bedrag, stelt de Kok. Het is volgens hem raadzaam om goed te kijken naar onderlinge verschillen in internetsnelheid en televisiepakketten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tarieven internet en tv gaan in juli fors omhoog
Sluiten