Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Slaat L’HOMO de plank mis met coming out-kaarten?

Een setje bontgekleurde kaarten met vattende teksten ‘omdat niet alleen hetero’s wat te vieren hebben’. Dat zijn de tien kaarten die L’HOMO. uitbracht in samenwerking met Greetz.

,,Omdat je beste vriend jouw support nodig heeft, omdat je iemand leuk vindt, óf om iemand te feliciteren die net uit de kast is gekomen. Want zolang een coming-out zo’n big deal is, waarom ‘m niet vieren?", schrijft de kaartenwebshop bij de serie.

Kasten zijn voor kleren

Er zijn onder anderen kaarten met de tekst ‘Kasten zijn voor kleren’, ‘Wisten we allang’ en ‘Hup, homo, hup’. Een leuk initiatief, vinden sommigen, maar op Twitter is men het er veelal over eens dat het tijdschrift de plank flink heeft misgeslagen met de prentenactie.

Regen aan gifjes

Al snel nadat LINDAnieuws een aankondiging over de ‘hilarische kaarten’ tweette, stroomden de reacties binnen. En dan vooral in de vorm van afkeurende gifjes.

https://twitter.com/jouke89/status/992050582784442368

Ron tweet dat hij dit zou ervaren als een beetje badinerend en infantiel. ,,Lijkt meer bedoeld voor de afzender, die op deze manier kan etaleren hoe ruimdenkend hij of zij wel niet is.”

‘Heteronormativiteit’

De kaarten zouden door hetero’s zijn bedacht, denken sommige Twitteraars.

Gek

Ophef of niet, de hoofdredacteur staat achter de kaartenset. ,,Je kunt mensen een kaartje sturen als ze een nieuw huis hebben, als er een baby geboren wordt, of als iemand een nieuwe baan heeft, maar niet als iemand uit de kast komt”, aldus Iebele van der Meulen, hoofdredacteur van L’HOMO. Dat is toch gek?!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.