Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 mei 2018 / 04:36 uur

Rabobank schaft de Rabo scanner af

Zit je op je werk. Even snel kijken of het salaris is gestort. Ligt je Rabo scanner nog thuis. Zo vervelend, maar binnenkort helemaal verleden tijd. De Rabobank doet het aparte apparaatje om betalingen en overboekingen te verifiëren de deur uit.

Rabo scanner

Het voor veel mensen onhandige ’goedkeuringskastje’ is niet meer nodig, concludeert de bank. Later dit jaar begint Rabobank de aparte ’Rabo Scanner’ in een periode van ongeveer een jaar uit te faseren, meldt De Telegraaf.

De Rabo Scanner is steeds minder vaak nodig, maar nog altijd verplicht voor onder meer het installeren van de mobiele app en het overboeken van grote bedragen. ’In de loop van volgend jaar’ hoeft ook dat niet meer, belooft Bart Leurs, groepsdirectielid verantwoordelijk voor de digitale verandering bij Rabobank. Leurs stelt dat het door de technologische ontwikkelingen ook mogelijk is om ’net zo veilig’ online te bankieren zonder apart kastje.

Ook bij Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASR en Regiobank, loopt een project om de zogenoemde Digipas dit jaar overbodig te maken. Het goedkeuringsapparaat verdwijnt niet helemaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rabobank schaft de Rabo scanner af
Sluiten