Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Predikant VS vraagt 54 miljoen voor vierde privéjet

De televisiepredikant Jesse Duplantis heeft zijn volgelingen om hulp gevraagd. De 68-jarige Amerikaan heeft naar eigen zeggen namelijk 54 miljoen nodig, zodat hij een nieuw privévliegtuig kan kopen. Dit wordt zijn vierde privéjet.

Geen tussenstops meer

Omdat hij in de andere drie vliegtuigen, die ook betaald zijn door zijn volgelingen, regelmatig een tussenstop moet maken om te kunnen tanken, is hij nu op zoek naar een nieuwe. „Hiermee kunnen we overal en altijd vertrekken en mensen over God vertellen “, zei de Amerikaanse predikant tegen The Washington Post. 

De tv-predikant weet ook al welke hij wil: een Dassault Falcon 7X. Met dat toestel kun je de geluidsbarrière bijna doorbreken en verder is het vliegtuig voorzien van een draadloos ‘entertainmentcentrum’. Niet de minste, dus. De verklaring? „Als Jezus vandaag de dag nog op aarde zou zijn, dan zou hij toch ook niet rondtrekken met een ezel?", zei Duplantis tegen de Amerikaanse krant.

Investering

Duplantis verkondigt het welvaartsevangelie, dat betekent dat God gelovigen beloont met rijkdommen op aarde. Geld doneren aan de predikanten van die kerkstroming wordt gezien als een investering, omdat zij op die manier meer mensen kunnen vertellen over God. Andere predikanten van het welvaartsevanglie vragen ook regelmatig om geld voor een privévliegtuig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.