Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 9 mei 2018 / 15:17 uur

Poolse snelweg verandert door ongeluk in chocoreep

Of je er van de grond kunt eten, dat betwijfelen we, maar je wilt het wel: een snelweg in het westen van Polen. Die is woensdag namelijk veranderd in een reusachtige chocoladereep, toen een vrachtwagen er zo’n 12 ton aan vloeibare chocolade overheen lekte.

Heel wat tijd

De vrachtwagen was in de buurt van de stad Poznan (zo’n 60 kilometer daar vandaan), toen hij de vangrail raakte en omviel. Daardoor lekte de inhoud van de vrachtwagen, een enorme hoeveelheid chocolade, dus op de weg.

Het schoonmaken van het asfalt gaat heel wat tijd in beslag nemen, aangezien er nu een laag chocolade van zo’n 5 centimeter ligt op de weg ligt. ,,Die laag stolt geleidelijk", vertelt een adjunctdirecteur van de lokale brandweer aan de media. ,,Het ziet eruit als een reusachtige reep chocolade."

Lichtgewond

De bruine snelweg is afgesloten. De chocoladelaag wordt nu door hulpdiensten verwijderd met gasbranders: fonduen is dus ook nog een reële optie.

Toch is het niet alleen maar lang leve de lol; de vrachtwagenchauffeur die het chocolade-ongeval veroorzaakte raakte lichtgewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poolse snelweg verandert door ongeluk in chocoreep
Sluiten