Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie bewijst laatste eer aan omgekomen hond

Het overlijden van een politiehond die tijdens de arrestatie van een doorgedraaide man met een hakbijl in Schiedam is bij de Rotterdamse politie ingeslagen als een bom. De collega’s van de heldhaftige viervoeter laten op Facebook weten dat ‘hun held het allerhoogste offer heeft gebracht’.

Deze held heeft gisteren het hoogste offer gebracht tijdens een aanhouding in Schiedam.#thinblueline #rustzacht #rip #bedanktvoorallesFoto: copyright media tv MediaTVnl

Posted by Politie Eenheid Rotterdam on Wednesday, May 30, 2018

Fatale arrestatie

De politie kwam woensdagmiddag af op een melding van een zeer agressieve man die op een balkon met een hakbijl zwaaide. De man, een 26-jarige Syriër, had vermoedelijk last van een psychose. Tijdens zijn daad scandeerde hij ‘Allahu Akbar‘, toen agenten de woning binnenvielen om de situatie te onder controle te krijgen viel de verwarde man hen aan.

Hierop werd geprobeerd de verdachte met een taser te verlammen. Dit mocht echter niet baten en toen werd besloten om de politiehond in te zetten. Dankzij de interventie van de hond kon de man geraakt worden door een kogel om vervolgens in bewaring te worden genomen. De viervoeter liep echter wel ernstige verwondingen op aan zijn achterlijf en aan zijn nek. Deze verwondingen bleken zo ernstig van aard dat is besloten om het dier te laten inslapen.

De 26-jarige Syriër is na zijn arrestatie opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft een operatie ondergaan en zal zodra hij hersteld is opnieuw gearresteerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.