Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 mei 2018 / 06:21 uur

Poema doodt mountainbiker en verwondt de ander

Tijdens een mountainbiketocht in een natuurgebied in de Amerikaanse staat Washington is een man aangevallen en gedood door een poema. Het dier beet ook nog in het hoofd van een andere fietser, maar hij raakte lichtgewond. Uiteindelijk wist hij de politie te waarschuwen.

De mannen hadden gezien dat de poema hen volgde en door flink wat geluid te maken dachten ze dat ze hem hadden afgeschrikt. Plotseling viel de poema toch een van de fietsers aan.

Na de aanval

De poema werd na de aanval op de twee fietsers doodgeschoten door een politieagent. Het dier had het levenloze lichaam van het slachtoffer meegesleept naar het hol.

Zeldzaam

Het was de tweede keer in 94 jaar dat een mens werd gedood door een poema in de staat Washington, in het noordwesten van het land. Een aanval van dit dier is zeer zeldzaam en komt in de Verenigde Staten gemiddeld eens per vier jaar voor. Poema’s vallen volgens kenners alleen mensen aan als ze zich bedreigd voelen.

Een volwassen mannetje kan tot honderd kilo zwaar worden, een vrouwtje zo’n 65 kilo. De poema is de op drie na grootste katachtige op aarde.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Poema doodt mountainbiker en verwondt de ander
Sluiten