Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Peuter opgegeten door luipaard in natuurpark Oeganda

Tragisch nieuws vanuit Oeganda. Daar werd vrijdag een driejarig jongetje opgegeten door een luipaard.

De jongen werd door het dier ‘meegesleurd’ uit het natuurpark Queen Elizabeth, en later verslonden. Het kind was de zoon van een vrouwelijke ranger die in het park werkt.

In personeelsgebied

De peuter was onder toezicht van een oppas door de moeder in het personeelsgebied gelaten. Het peutertje volgde de oppas toen die van het hoofdverblijf naar de keuken liep, zonder dat ze het doorhad.

In dat moment zonder toezicht sloeg het luipaard toe en greep het beest de jongen. De oppas hoorde noodkreten van het jongetje en wilde tussenbeide komen, maar het beest was te snel en verdween al in de wildernis.

Onder een boom

Met man en macht werd gezocht naar de jongen. Tevergeefs, zo bleek: zaterdagochtend werd onder een boom de schedel van het jongetje gevonden.

Momenteel is er nog een zoektocht gaande om het luipaard te vangen, zodat deze gedood kan worden. Volgens woordvoerder Bashir Hangi is zodra het dier mensenbloed heeft geproefd, de verleiding namelijk groter om andere mensen te eten.

Populair park

Het Nationaal Park Queen Elizabeth ligt in het zuidwesten van Oeganda, en is een populaire bestemming voor onder andere toeristen. In het park leven naast luipaarden ook leeuwen en hyena’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.