Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 7 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Peaky ‘fookin’ Blinders krijgt toch extra seizoenen

Goed nieuws voor de fans van de rauwe Britse gangsterserie Peaky Blinders. De serie over een criminele bende uit een achterstandswijk in Birmingham, die zich afspeelt in de jaren na de Eerste Wereldoorlog, krijgt waarschijnlijk maar liefst twee extra seizoenen.

Eerder leek het erop dat de liefhebbers van de schering en inslag in de serie genoegen moesten nemen met de vijf seizoenen. Het gonsde al even, maar bedenker Steven Knight maakte het nieuws van de uitbereiding dit weekend bekend.

Zesde en zevende

Alhoewel het precieze aantal nog even op zich laat wachten, is er hoop voor een flinke portie Shelby’s. ,,We zijn blij dat er een zesde seizoen komt en hoogstwaarschijnlijk ook een zevende”, zo liet Knight weten.

Acteur Cillian Murphy, die met de rol van Thomas Shelby de hoofdrol speelt in de serie, is volgens de bedenker ook wel te porren voor een uitbreiding. ‘Tommy’ zou er volledig voor gaan.

Het vijfde seizoen van de serie, waarin ook onder anderen Paul Anderson en Tom Hardy spelen, wordt momenteel opgenomen. Wanneer het verloop van de gangsterbande-serie te zien is, is nog niet bekend.

Nederlandse actrice

In het derde seizoen was de Nederlandse actrice Gaite Jansen te zien in Peaky Blinders, waar ze de Russische prinses Tatiana Petrovna speelde.

Peaky Blinders Duchess Tatiana Petrovna GIF by BBC First Australia - Find & Share on GIPHY

Semi-waargebeurd?

De serie is geïnspireerd op de verhalen van familie van bedenker Knight. Zij waren betrokken in de illegale gokindustrie in de jaren 20, in dezelfde plaats als de Peaky Blinders: Small Heath. Overigens zetten historici daar nog wel vragen bij. Het hoogtepunt van de straatbende zou al eerder zijn geweest, in 1890.

Of de serie voor 100 procent historisch correct is of niet: fans roemen de serie onder meer om de combinatie van geschiedenis met een flinke portie actie, spanning, sterke personages (met dito accenten) en gave kostumering.

Voor wie alle seizoenen al heeft uitgekeken en niet kan wachten op de nieuwe: de pub die veel voorkomt in de serie, The Garrison, staat nog in Small Heath. Bezoekje brengen dan maar? Om Tommy te citeren: ,,Whisky’s good proofing water. Tells you who’s real and who isn’t.”

Peaky Blinders Drinking GIF by BBC - Find & Share on GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.