Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 10 mei 2018 / 16:11 uur

Opvang met mishandeld kindje (1) niet aangeklaagd

Er wordt geen aanklacht ingediend tegen een kinderdagverblijf in Indianapolis, waar een 1-jarig jongetje volledig in elkaar geslagen terugkeerde bij zijn moeder.

De moeder van het 1-jarige jongetje Jesse, Tiffany Griffin, zag hoe haar zoontje op 30 april volledig in elkaar geslagen het kinderdagverblijf uit kwam. Over zijn gezicht liepen schrammen en hij had dikke, kapotgeslagen lippen. Volgens de medewerkers van het verblijf had een ander kind hem verwond, maar Griffin geloofde dat verhaal niet.

Verwondingen kloppen met verhaal

Ze deed aangifte. De politie deed onderzoek naar de zaak. Die meent nu echter dat de verwondingen van het jongetje kloppen met het verhaal van het personeel en dat er niet genoeg bewijsmateriaal is voor een ander oordeel. Het jongetje zou in een veilig slaapomgeving zijn ondergebracht met een kind van dezelfde leeftijd, en zijn verzorger zou regelmatig gecheckt hebben hoe het met het kind ging. De dienstdoende verzorger op dat moment werkte mee aan het politieonderzoek.

Degene die op de dag van het incident aan het werk was, werd volgens FOX News ontslagen. Tevens werd het kinderdagverblijf op last van de kinderbescherming op 2 mei gesloten. Zij vonden bij inspectie tevens verschillende overtredingen in het kinderdagverblijf, waaronder een gebrek aan toezicht en het feit dat een incident met kindermishandeling niet onmiddellijk werd gemeld bij een verzorger. Tevens ontbrak er een formulier over medicijn- en drugsgebruik bij een verzorger. Maar sprake van kindermishandeling is er volgens de gegevens van de politie dus niet.

Uit het ziekenhuis

Jesse is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en is thuis aan het herstellen van zijn verwondingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opvang met mishandeld kindje (1) niet aangeklaagd
Sluiten