Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Opnieuw acties op Schiphol

Ga jij dit weekend op vakantie en vlieg je vanaf Schiphol? Let dan op! Bagage- en vrachtafhandelaars van drie bedrijven voeren zaterdag en zondag actie, wat mogelijk tot vertragingen kan leiden.

De werknemers van AviaPartner, Swissport en Menzies houden dit weekend werkonderbrekingen en stiptheidsacties. Ze leggen het werk per onderbreking maximaal één uur neer.

‘Race naar beneden’

Het is al de vierde actie in het slepende cao-conflict. De bagage- en vrachtafhandelaars en hun werkgevers worden het maar niet eens met elkaar over loon, werkdruk en roosters. Volgens vakbond FNV is er sprake van een ‘race naar beneden’ door de hevige concurrentie tussen de bedrijven die bagage afhandelen.

Schiphol liet eerder weten niet blij te zijn met de acties. De luchthaven draait vanwege de huidige drukte ‘op de toppen van haar kunnen’. Er zijn afspraken gemaakt met FNV om de veiligheid te garanderen en Schiphol zegt de eventuele overlast voor de reizigers te betreuren. „We doen er alles aan om die te voorkomen of te beperken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.