Metro
Metro Nieuws 14 mei 2018 / 17:59 uur

Nabestaanden zien Van der G. graag vertrekken

Nabestaanden van Pim Fortuyn zien Volkert van der G. „liever vandaag dan morgen” naar het buitenland vertrekken. Maar hij moet dan wel écht gaan en ook in het buitenland blíjven.

Dat zegt advocaat Richard van der Weide namens de familie van Fortuyn naar aanleiding van de wens van Van der G. om te emigreren.

Voorwaarde

Van der G. heeft dinsdag een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat om onder zijn meldplicht uit te komen, zodat hij kan vertrekken. De maatregel dat hij zich eens in de drie weken moet melden bij de reclassering is hem in 2014 opgelegd als voorwaarde voor zijn vervroegde invrijheidstelling.

De advocaat weet niet hoe het Openbaar Ministerie (OM) over de emigreerplannen van Van der G. denkt en weet ook niet wat de rechter gaat beslissen.

Geen trucje

Hij benadrukt dat het de familie een geruststellend gevoel zou geven als Van der G. echt weg is, zegt Van der Weide. „Maar het moet geen trucje van hem zijn om alleen maar onder zijn meldplicht uit te komen. Daarom zou goed moeten worden toegezien op de naleving.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nabestaanden zien Van der G. graag vertrekken
Sluiten