Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Nabestaanden MH17 dienen klacht in bij Europees Hof

Nadat de Nederlandse regering samen met Australië Rusland aansprakelijk stelde voor de crash van vlucht MH17, hebben nu ook Nederlandse nabestaanden van slachtoffers zich gemeld bij een Amerikaanse advocaat.

Schadeclaim

Jerry Skinner dient namens hen een schadeclaim in tegen Rusland bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Skinner meldde dit vrijdagavond in actualiteitenrubriek EenVandaag. Skinner is van plan de aanklacht uiterlijk 13 juni in te dienen bij het Hof.

Skinner legde in 2016 al bij het Europees hof een claim neer van in totaal 330 miljoen dollar namens 33 familieleden van de doden uit Maleisië, Nieuw-Zeeland en Australië. Die zaak loopt nog, aldus EenVandaag. Volgens de rubriek sluiten nu familieleden van zeker 130 slachtoffers, van wie honderd uit Nederland, zich aan.

Luchtvaartadvocaat

Per nabestaande wil Skinner een schadebedrag claimen dat in de miljoenen loopt. Skinner is een bekende luchtvaartadvocaat; hij werd bekend als advocaat van nabestaanden van de fatale aanslag op het toestel van Pan Am dat in 1988 neerstortte bij het Schotse Lockerbie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.