Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 mei 2018 / 04:32 uur

Met de bus? Werknemers streekvervoer staken opnieuw

Grote kans dat je wederom niet op je werk kunt komen, de landelijke staking in het streekvervoer gaat dinsdag namelijk haar tweede dag in. Opnieuw rijden er in vrijwel het hele land geen streekbussen en geen regionale treinen.

Door twee dagen het werk neer te leggen willen FNV en CNV hun eisen voor een nieuwe cao bij de regionale vervoersbedrijven kracht bijzetten.

Meer dan de helft

Volgens de bonden is de eerste stakingsdag in bijna het hele land goed verlopen. Meer dan 85 procent van het personeel legde het werk neer, meldde FNV. Dinsdag wordt er gestaakt tot elf uur ’s avonds. ’s Middags vindt op initiatief van FNV een demonstratieve mars plaats in Den Haag. Alle stakende werknemers zijn opgeroepen hieraan deel te nemen.

Wat willen stakers?

De stakers willen een loonsverhoging, maatregelen om de werkdruk te verminderen en plaspauzes tijdens hun dienst. De werkgevers hadden geprobeerd de staking door de rechter te laten verbieden, maar de rechter ging daar niet in mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met de bus? Werknemers streekvervoer staken opnieuw
Sluiten