Kyrie Stuij
Kyrie Stuij Nieuws 14 mei 2018 / 17:30 uur

Meer dan 210.000 scholieren beginnen aan eindexamens

De spannendste periode van het schooljaar is maandag aangebroken voor zo’n 211.550 scholieren. Die beginnen namelijk aan de eindexamens. En dat betekent flink nagelbijten, staren naar een tikkende klok en piepende schoenen in de gymzaal.

Hoe ga je om met die spanning? En wat staan de scholieren allemaal te wachten? Bij studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam liggen de examens nog vers in het geheugen. Tijd voor wat tips!

Meer dan de helft van al deze scholieren (109.447 kandidaten) zit op het vmbo, ruim 60.600 op de havo en 41.500 op het vwo, zo meldt het ANP. De landelijke schriftelijke examens duren tot en met dinsdag 29 mei.

Nederlands

Maandag trapten de vmbo-leerlingen af met Engels en Nederlands. De havisten wachtte die dag het examen natuurkunde en voor vwo’ers stond wiskunde op het programma. De eindexamens eindigen met ‘exotische’ vakken als Russisch, Spaans, Arabisch en Turks. Ook Fries staat op de laatste examendag op het programma. Half juni zijn er herexamens voor leerlingen die dat nodig hebben.

Vorig jaar deden zo’n 213.000 leerlingen examen in het voortgezet onderwijs. Van hen slaagde 92 procent. Vmbo’ers hadden met ruim 95 procent het hoogste slagingspercentage.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer dan 210.000 scholieren beginnen aan eindexamens
Sluiten